Vandaag geopend 12:00 - 17:00

Short Filmfestival Roosendaal

29 september 2017 - 1 oktober 2017

Van 29 september t/m 1 oktober vindt de eerste editie plaats van het Short Filmfestival Roosendaal. Een unieke filmervaring in de binnenstad van Roosendaal en winkelcentrum Roselaar.

De stad als decor

Tijdens dit driedaagse evenement worden 60 korte films over fashion en lifestyle getoond in 21 verschillende winkeletalages in de Roosendaalse binnenstad en winkelcentrum Roselaar. Samen vormen ze de Walk of Fame.

(Super) short-films

Het filmfestival brengt bewoners en bezoekers aan de stad in contact met verschillende aansprekende korte films. Dit zijn short- of super short-films van 3 à 5 minuten en audiovisuele producties van onbekend en bekend, nationaal en internationaal talent.

De films draaien op vrijdag 29 september van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

In en rondom de winkels van de deelnemende ondernemers zijn verschillende activiteiten gepland. In winkelcentrum Roselaar zijn zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur verschillende filmmakers-activiteiten.

Fons Rademakers-award

Wethouder cultuur Hans Verbraak opent het filmfestival op vrijdag 29 september om 16.00 uur, op de Nieuwe Markt bij Omoda, door als eerste de Walk of Fame langs de bioscoopetalages te lopen.

Short Filmfestival Roosendaal sluit af met een filmgala in De Kring Roosendaal, waar ook de Fons Rademakers Awards worden uitgereikt. Gratis entreebewijzen voor het gala zijn – zolang de voorraad strekt – op te halen bij de deelnemende winkels.

Breng jouw stem uit

Vrijdag kan je van 19.00 tot 21.00 uur je stem uitbrengen tijdens een vertoning tegenover Bagels & Beans in winkelcentrum Roselaar. De tweede stemronde voor de publieksprijs is tijdens het filmgala op zondag 1 oktober om 17.00 uur. Hier kan je stemmen op de vijf door de vakjury genomineerde films. De korte films die het beste beoordeeld zijn ontvangen een Fons Rademakers-award.

Unieke beleving

Beleef Roosendaal op een bijzondere manier tijdens het Short Filmfestival Roosendaal.

Short Filmfestival Roosendaal, een initiatief van Cultuurnetwerk Roosendaal, brengt op een originele manier een breed publiek in aanraking met kunst en cultuur. Het doel is het festival minimaal vijf jaar in Roosendaal te organiseren. In 2018, als Roosendaal 750 jaar bestaat, is het thema van het festival Geschiedenis en hoopt de organisatie met meer binnenstadsondernemers te kunnen samenwerken.